Al sur <3

Rastlös, bakis, trött, hungrig.
Snart blir det en promenix med min fina compñera de piso Sofia, henne tycker jag väldigt mycket om!
Allt som händer i denna underbara drömvärld är svårt att få med på denna blogg, speciellt när jag inte har någon kamera och inte kan visa er hur fint det är.

Igår kväll var 3 av tjejerna som läser samma utbildning som mig och som jag bodde hos ute och käkade tapas. jag hade hittat den här obeskrivligt mysiga resturangen för en vecka sen, när ajg var ute och letade present till min andra rumskamrat Mia. Den ligger Barrio Gotico, undangömt från alla turister på ett otroligt mysigt liten plaza med vackra träd och en trevlig uteservering.
Maten var riktigt god och deras mojito är mums, dessutom löjligt billig- 3,50 euro?!

En mysig kväll med mycket sangria, och billiga mojitos. Deras toalett var den coolaste jag gått på hittills, tom bättre än den på nivå 22 haha. Värt ett besök.

Efter al sur ( resturangen, som även finns som ett café/bar mitteemot vår skola) drog vi upp till en bar i urquinaona ( en park, nära Passeig de Gracia) Beställde in 2 öl och sen snackade vi med lite killar från blandade platser ( vet inte riktigt vad de egentligen sysslade med här)

Vi drog vidare ner till en bar på plaza real som de visste var öppet till 5.
Jag som varit lite halvsjuk sen en vecka blev relativt seg, dessutom var det alldeles för rökigt inne där så jag tyckte vi skulle dra hem. Dessutom var vissa av killarna ganska konstiga, så definitivt hemgång.

Vi har inga lektioner till nästa onsdag tror jag det är, men däremot äckligt mycket plugg. Vår första tenta tex.

I helgen är det tydligen nån sorts festival här, har ingen aning vad det är, men det kan nog bli skoj.

Linda om du vill ha nån chans att få sol o värme om du ska häsla på så är det nog så snart som möjligt, hösten har definitivt kommit hit oxå redan. Vi kan väl ha en 20 grader, men det är jättestor temperaturskillnad nu mot hur det bara var för en vecka sen.

Killar finns det gott om som vanligt, och jag har nog gått loss lite väl mycket haha..
Men träffade en trevlig spanjor förra fredagen och vi ska träffas igen. Vi får se vad som händer och sker. Här händer ju allt, så man har ingen aning om nånting.

Hasta el proximo!


Mi piso en Poble sec



Här har ni min lya, vardagsrummet på det översta bilderna och mitt rum nertill, litet men mysigt!
Inte helt fel eller hur? :) Jag trivs jättebra redan.


El cole..

Skolan drog igång förra onsdagen och det blev verkligen en rivstart. Vi har en hel del att stå i, så de senaste dagarna har man suttit och läst och pluggat en hel del.
Känner mig nästintill något av en plugghäst, men jag känner att för att snabbare komma in i spanskan så är det bara att dra igång plugget, det är inget att vänta på. Dessutom har jag gett mig den på att få högsta betyg, så nu jävlar!

Som jag misstänkte ligger jag på en nivå högre än de flesta i klassen, det finns 2 eller 3 andra som kan öppna sina munnar, men det känns som att de flesta är väldigt osäkra. Just därför ska jag visa framfötterna, vilket det har blivit atomatiskt. Någon måste ju våga svara på frågor och öppna käften, denna någon har fått blivit jag. 
I fredags kände jag mig som en riktig mönsterelev. Hamnade längst fram och råkade fråga något och läraren fattade att jag hade mycket mer kunskap än de flesta, så blev det som att jag blev någon slags mellanlänk mellan henne och de andra i klassen för att förklara saker som de andra inte förstod, kändes som att man nästintill satt och smörade in sig, men vad ska man göra. Ingen annan säger ju nåt, och jag ville ju bara ha svar på mina frågor.

Jag tänker i alla fall skita ifall folk tycker att man smörar eller tar för mycket plats, jag vill få bra betyg och lära mig så mycket som möjligt.
Jag kör mitt eget race!


Estoy enamorada en Barcelona

Har varit i Barcelona 1 vecka nu, men känns som mycket längre. Staden är som sagt otrolig, jag har aldrig varit med om nåt liknande förut. Den är så sjukt stort så det är omöjligt att förstå för någon som inte har varit här. Man kan lätt shoppa ihjäl sig här, så håller i mina pengar. Har inte shoppat nånting ännu, bara mat :P Det enda som är tråkigt är att det mesta står på katalanska och att de allra flesta även talar katalanska. Vilket gör att det lätt kan bli lite förrvirringar hit och dit. De talar såklart spanska när jag talar spanska med dem, men spanjorerna emellan talar oftast katalanska vilket gör att det inte blir till att tjuvlyssna på samma sätt. Men jag har redan snappat upp en hel del ord, så snart kanske man även kan förstå sig på en del katalanska.

Värme och sol har vi haft hela helgen, runt 30 grader skulle jag tro, så det har varit varmt. Vi har legat på la platja Barceloneta både fredag och lördag. 
I fredags blev det även en utgång med ett gäng från klassen, en mojito beställdes por supuesto på den första baren "al sur". Där hann jag även ragga upp en fransos och skämmas över min dåliga svamlande spanska. Han hade inte druckit en droppe när han skulle upp och spela fotbollsmatch dagen efteråt medan jag hinkat i mig en hel del. Men ett nummer fick jag och nu bli det nog una cita i veckan iaf.

Jag har bott med mina kursare från Västerås fram till igår kväll. Var och tittade och fick ett rum i en lägenhet i torsdags, men drog ut på flytten ändå till igår. Har blivit för stressigt och stort projekt, igår kändes som första dagen man inte hade tusen saker inplanderade.
Nu bor jag med två svenskor, trots att jag egentligen velat bo med andra utbytesstudenter eller helst spanjorer, men det blir inte alltid som man tänkt sig. 
Den ena tjejen Sofia går i min klass och den andra Mia har bott här i Barcelona i 8 hela år, så tänkte försöka prata lite spanska med henne iaf. De verkar vara riktiga toppentjejer, så det känns som att jag kommer att stormtrivas. Barriot där jag bor heter Poble sec, ligger en 20 min. gångavstånd till skolan och centrum. 

En andra eller är det kanske en tredje chans?

Fick önskemål om att börja aktivera min blogg igen och tänkte believe it or not ge det en chans.
Kan dock känna att layouten är väldigt ful och tråkig, funderar på om det hade varit bättre att lägga ner denna blogg och starta en ny. Men får se, man blir ju inte övertaggad direkt, lite roligare när man kan ha åtminstone nån lite flashigare bakgrund och lite bilder.
Fan, en kamera hade varit på sin plats, kanske nåt att önska sig till jul. Här i Barcelona finns det ju om inte annat hur mycket som helst som man vill spara på bild.


 


RSS 2.0