Nervrak

Sedan vårat gräl igår har jag blvit nåt jävla nervrak. Har visserligen PMS för tillfället också så det spelar nog in en stor roll. Men tårararna bara rinner ner för mina kinder hela tiden.
Usch, varför ska man vara så Jäkla känslig jämt?!
Hatar det, mycket att hata för tillfället.


Hatar det helt enkelt!

Jag vet att jag sagt det minst hundra gånger redan men mitt HAT för att bo hemma växer sig bara starkare och starkare för varje dag som går.
Igår var det andra världskriget här hemma och för tillfället pratar jag inte med mamma och pappa.
Jag vet inte hur länge till jag står ut?
Just nu flyr jag till mitt rum för att i alla fall inte behöva vara i samma rum som dem.
Jag pallar det bara inte!
Tanken på att det är jullov inom bara några dar får mig att börja gråta.
Jag kan inte sitta här instängd som en fånge i mitt eller rättare sagt mina föräldrars hus.
Jag vill INTE!!
om någon känner till något ställe dit man skulle kunna flytta är jag öppen för förslag med en gång!

Julen närmar sig med stormsteg.

Nu är det snart bara en vecka kvar och sedan har jag lov..
Skönt att få lov från alla små snorungar som har bestämt sig för att ha lov redan nu och har tappat all ork och lust att plugga. men vad ska jag sysselsätta mig med i hela 3 veckors tid..
Hoppas någon butik behöver extra hjälp uner jul och nyår så man får jobba lite.
Känner inte för att sitta hemma med familjen i 3 veckors tid, vi kommer ju ta kål på varandra.
Jag kommer behöva hitta på nåt varje dag annars, för att inte bli allt för uttråkad och less här hemma.
Bra att lite annat folk också är ledigt, då har man i alla fall något att se fram emot.

Har stora beslutsångets för våren. Min chef och jag kom överens om en löneförhöjning och jag sade att ifall jag skulle hitta ett heltids jobb måste jag ta det. vi kom överens om det, men det gillar inte söra. de vill att jag ska kunna säga att jag stannar hela terminen ut..
skitsvårt, jag vågar inte säga upp mig nu heller. Tänk om jag inte får nåt jobb med tanke på hur det ser ut i dagsläget.
Ska försöka prata med dem och få dem att förstå. samtidigt så kan man ju alltid säga upp sig i vilket fall som helst det är inget de rår på förutom att det är en viss uppsägningstid.
men hoppas det ska kunna lösas.

Ikväll blir det provrättning för min del. håller på med niornas och åttornas betygsättning, inte det lättaste. betygen ska in på måndag så jag måste titta till de sista proven nu och göra en sammanfattning.

Imorgon fyller min kusin fem så det blir kalas hemma hos henne på kvällen.
 på lördag ska jag hem till jessies och jontans luciabak på kvällen.

Nu hade jag tänkt att skicka iväg ett sms och se vad fredrik mitt ragg i lördags har för sig på söndag, ifall vi kanske skulle kunna ta o ses då.


Pinsamt!

Måste be om ursäkt för det STORA skrivfel jag gjorde igår. Nej, nobelmiddagen hålls inte på slottet. jag vet, det hålls i stadshuset. Det är ju så man får skämmas när man skriver fel om det!
Här kunde man verkligen snacka om att vara blond när man inte ens vet säkert var middagen hålls.

Får ge mig själv i läxa att läsa på lite bättre om nobelfesten och allt som hör därtill..

Trött på mattjat.

 Köpte idag på Ica kycklingkorv. det lät gott och är dessutom mycket nyttigare. Blir lite trött på maten som lagas här hemma mellan varven så har köpt hem lite egen mat. Fiskbullarna är ju en favorit och sedan tonfisk.
Dessutom blir jag så sugen på att laga mat. Brukar laga mycket mat här hemma men det är ju så mycket roligare att laga mat när man själv planerat och bestämt vad man ska äta.

Längtar till att flytta hemifrån och ha mitt eget kök igen, där man kan styra som man vill.
Mycket av diskussionerna här hemma blir bara för att jag inte vill äta det som serveras. men när jag lagar nåt eget så får man minst lika mycket kritik, så inget i det här huset duger minst sagt.

I spanien åt vi nästan bara vegetariskt. Jag vill inte bli vegetarian men känner inget behov av att äta rött kött heller. Tycker jag klarar mig bra på kyckling, kalkon och sedan fisk och skaldjur.
Klart kan jag äta kött nån gång ibland men inte varje dag. som tur har de iaf fattat vinken och anpassar sig efter mina behov ganska mycket för att slippa bråk här hemma.
Det blir ju så jobbigt när man är van att få äta vad man vill och när man vill och sedan kommer hem igen och har någon som säger åt en vad man ska äta.

Nej jag säger då det. Man ska aldrig flytta tillbaka hem om man flyttat hemifrån en gång.
det är minst lika jobbigt för båda parterna.
Skulle kunna sälja min högra arm för att få ett eget boende igen!

Blir alltid så suktad på Anna Skippers mat hon dukar upp!


Nobeldagen

Idag är det Nobledagen, så den stora nobelmiddagen hålls på slottet.
 Nog skulle man gärna bli bjuden dit någon gång det skulle vara väldigt coolt. Det närmaste jag kommit är min mormor och morfars vän Bert Bolin som fick nobelsfredpris förra året. Han var med och grundade FN:s organistation IPCC som kämpar mot klimatförändringarna. Dessvärre var han så pass sjuk att han inte kunde komma och ta emot sitt pris. Han led av cancer och dog tyvärr bara några dagar senare.

Som vanligt tittade jag på "Vakna med the voice" på kanal 5. Faktiskt riktigt underhållande och bra varje morgon. Imorse var Johan T lindwall där en snobbig journalist, kan tillägga att han brukar vara där varje onsdag morgon. Hur som helst skulle han på Noblefesten ikväll. det roliga var att den första gången han var där hade han ljugit för sin bordsdam att det var hans fjärde gång. vilket någon journalist snappat upp och publicerat. Ja man får nog passa sig för vad man säger.
Det som verkar kunna vara lite jobbigt med att gå dit är det faktum att man inte får resa sig från bordet förrän en kunglighet gör det. så man får räkna med att ställa in sig på att sitta och smutta på den dricka som serveras eftersom man kanske måste sitta och hålla sig i flera timmar.
Det fungerar inte att passa på med att dricka gratis där inte.

Får se om jag tittar nåt på det ikväll men ska i alla fall ta reda på pristagarna.


Melodifestival tjat och en hjältehund.

Sitter och kollar på aftonbladets hemsida och jag fattar inte att det redan är så mycket snack om melodifestivalen. hallå hur lång tid är det kvar egentligen?!
Räcker det inte med all hysteri och mediapåbrå som det är sen ändå?
så jäkla intressant kan det väl inte vara att läsa om det redan. okej, man har fått reda på startfältet och det kan väl vara intressant vilka som ska vara med. men kan man inte lugna ner det lite. det känns som det tjatas om det här året om.
tröttnar folk aldrig. tydligen inte..

hittade även ett klipp där en hund försöker rädda sin hundkompis som blivit överkörd på en motorväg i santiago. hunden springer rätt ut i trafiken och lyckas genom ett under släpa undan sin vän från vägen. tyvärr överlevde inte den påkörda hunden. men snacka om en trogen vän som riskerar sitt liv för vännen sin!

Här nedan har ni klippet med den hjälteaktiga hunden.
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article3952069.ab


Födelsedagsfirande, söt kille och julklappsshoppande.

I lördags trängdes jag runt i täby centrum med alla människor för att dela ut cv:n och kolla på saker att önska mig. hittade jättefina muggar och skålar på åhlens som jag ska önska mig.
Åkte till emma vid halv sex tiden för att hjälpa henne med maten. Annelie var hemma på besök och var hemma hos emma med sin hund pepper så jag fick äran att träffa henne igen. hade ju inte sett henne sedan hon hälsade på i spanien, sjukt längesen alltså.
Vi åt en jättegod kycklingpaj och sallad. till efterätt åt de andra chokladpudding medan jag åt lite hallon och banan.
Emma fick välja ställe kvällen till ära, det blev debazer medis om det vra så den heter, på medborgarplatsen i alla fall.
Trevligt ställe men mitt besök blev ganska kort. Spanade in en kille som satt en liten bit ifrån och bestämde att gå fram till honom.
Något jag aldrig skulle gjort för några år sedan, då vågade jag aldrig ta första steget. men idag tycker jag att jag är riktigt bra på det. i spanien i somras vet jag inte hur många killar jag gick fram till..
Jag menar det är ju ändå " Friskt vågat, hälften vunnet"
Det gick väl vägen för min del kan vi säga och jag hann knappt dansa nåt innan jag övertalades att följa med honom hem. Han bodde bara ett stenkast från stället så det var ju nice.
Blev kvar hela natten för trodde jag hade missat sista nattbussen, när klockan var 4. men kom på senare att nog den sista bussen går vid 5. men jobbigt att dra sig hem då.
Första gången jag inte kommit hem efter varit ute nästan, var tvungen att skicka ett sms hem. Var faktiskt ärlig, jag menar jag är fan vuxen nu. varför ska jag sitta och ljuga och hitta på saker. det känns som de ändå inte skulle köpt nåt annat.
de är ju inte dumma.

Fredrik hette han och var 27, så lite äldre men han var söt och trevlig. jag fick hans nummer så vi får se om vi ses igen. Han sade att det bara var att höra av mig om jag ville träffas. det vore kul, men så svårt att säga hur seriös han är. jag vill ju inte hålla på med nån kille och sedan bli dumpad när han har lekt färdigt med mig.
hursom helst så kände jag att jag defenitivt kunde behöva ett ligg. när man dessutom fick så mycket närhet och ömhet blev det inte sämre.

Efteråt blev det julklappsshopping inne i stan med linda och amanda. så nu är nästan alla julklappar köpta. så skönt! men gud vad trött och sliten jag var igår inne stan. gick fortfarande i min svarta plajettklänning, tur att man hade sin stora jacka att dölja den under iaf. såg ut som en sliten zombie, tur att linda också var sliten, så man inte var den enda.
var helslut när jag kom hem och orkade inte ens sätta på datorn, nej sjönk ner under täcket i min säng och somnade framför tv:n.

Måste ut..

Imorn ska Emma firas eftersom hon fyllde 20 i torsdags. så nu börjar hon som oss alla andra bli gammal. Först middag hemma hos henne och sedan utgång!
Por fin, jag måste få komma ut och träffa lite människor.
Jag känner mig isolerad från männsikor för tillfället.
Måste träffa lite människor i min egen ålder, alla jag träffar på dagarna är högstadie elever eller gamla lärare i 50 års-åldern.
Jag är den enda i 20 års åldern så man känner sig lite malplacerad. 
Imorn blir det först en sväng till täby centrum, antagligen med halva sverige. ska lämna in cv:n och kolla efter lite saker att önska mig i julklapp, hur egoistiskt det än må låta. men jag måste kolla ut lite saker, så folk blir nöjda.

Ps. Hoppas folk är partysugna imorgon för jag är laddad till 110%! Ds. 


Min granne Jimmy.

Det har varit väldigt mycket om min granne de senaste dagarna.
Min granne Jimmy som är lika gamla som jag har varit väldigt mycket på tapeten.
Vi är gamla barndomskompisar och min första kärlek. vi lekte alltid när vi var små, alltid mamma pappa barn.
Men när vi började skolan tappade vi kontakten nästan helt.  och så har det fortsatt. sist jag pratade med honom var nog 3 år sen?!
men sedan jag kom hem så har jag hört av mamma att han gärna skulle träffa mig och senast igår när mamma var förbi hemma hos dem så hade han frågat efter mig.
Men inte nog med det, jag har drömt om honom tre nätter i rad varav i alla drömmar har han varit kär i mig.
Inte för att jag tror på drömmarna men kanske de säger mig att jag borde träffa honom eller nåt.
så därför ska jag ta och ringa på hemma hos honom, det är ju ingen större kraft ansträngning eftersom det högst tar 30 sekunder att gå dit.
Det skulle ju vara kul att kanske få en killkompis igen.

Möte med chefen 14.00

Ska snart iväg och prata med min chef om hur det ska bli i vår. Han tror att vi ska komma överens öm en ny lön och att jag ska fortsätta till våren men för tillfället känns detta mycket tveksamt.
När han ringde mig igår snackade han om att jag skulle räkna ut min nya lön, han pratade om 130 kr/ h istället för 120 som jag har nu.
vad fan gör 10 kr för skillnad?
Jag vet att de inte kan betala mig så jättemycket och defenitivt inte de summorna jag skulle behöva.
Är lite nervös och osäker på vad jag ska säga, tror ju inte att vi kommer kunna komma överens om en summa som passar mig.
sedan gäller det i såna fall att dessutom kunna hitta ett jobb som jag kan kombinera det med.
Usch!
Nej sånt här klarar jag inte av.
jag som är så dålig på att fatta beslut i vanliga fall.
Det här är ju verkligen viktiga saker.
inte bara vilket smycke jag vill ha på en sida i en katalog ir vilket äpple jag ska välja på ica.
Men jag hoppas på det bästa.


"Tack gode gud"

Blev så Glad och Lättad när jag hittade mitt leg att jag bara måste kommentera det här.
"Tack gode gud", var det första som for ur mig när jag hittade det på sängen bland alla mina saker jag tömt väskan på.
vad skönt, då slipper jag i alla fall oroa mig för att behöva spärra och fixa ett nytt leg!
det var sista gången ett leg ska försvinna för mig, nu ska jag hålla stenkoll.

tjat och killlucior.

I övrigt går mamma mig på nerverna nuförtiden. vi har tjafsat jättemycket de senaste dagarna och jag pallar det bara inte.
allt man gör är ju fel, man får aldrig göra som man vill i det här huset.
får se hur länge jag står ut med henne.
om det fortsätter som det är för tillfället flyttar jag snart ut i garaget eller varsom helst där jag kommer ifrån allt tjat.

såg på nyheterna igår tror jag att det var att en kille hade blivit framröstad som lucia på en skola.
varför undrar jag?
allt det här tjatet om jämställdhet har väl ändå spårat om nu killar även ska kunna vara lucior. Lucian har alltid varit en tjej eftersom traditionen kom från flickan lucia från sicilien. varför ska man förstöra en hel tradition bara för att det ska vara jämställt. detta är ändå en tradition och jag tycker inte man ska ändra på traditionen. låt det bara va.
jag tror knappast att det är så många killar som bryr sig om att de inte får vara lucior heller.
visst det finns väl andra sorts traditioner som vi har ändrat på för att göra det jämställt, men snälla varför lucia firandet?
Förresten någon annan än jag som stör sig på att de använder alexandras lucia bild överallt?
de använder den i programmet på kanal 5 " lilla landet lagom" och nu när jag google sökte på luciabilder så var hon det första man såg. suck.
kanske ska strunta i att bry mig men ändå varför just hon?!



jobbigt läge..

Hjälp! har letat runt som en tokdåre efter mitt leg men hittar det inte här hemma, men det vågar jag inte säga till mamma och pappa. var fan har det tagit vägen, nej får leta vidare och hoppas att det dyker upp.
kan ju inte tappa ett till leg!
Jag är så frustrerad idag. igår pratade jag med christer, söras rektor och biträdande rektor. alla vill ha kvar mig till våren och har inte en tanke på att söka en ny lärare till våren.
visst det är jättebra och smidigt för dem, men vad ska jag ta mig till?
Christer har sagt att jag ska få en löneförhöjning, men hallå, de kommer aldrig kunna betala mig en heltidslön för en halvtidstjänst. christer sade att jag skulle komma upp med en summa som jag ville ha. men det känns ju inte heller bra, tror inte att min chef majid kommer vara villig att punga ut så mycket.
när jag jobbade i gallerian förra året tjänade jag 10 000 i månaden. och det är nåt sånt jag skulle vilja tjäna igen. just nu harvar jag mig runt på fjuttiga kanske som mest 4000 nånting.
en tanke slog mig igår att jag skulle läsa en kurs på sidan och på så sätt få studiebidrag, men insåg idag efter att ha kollat på csn:s hemsida att jag tjänar för mycket för att få studiebidrag på deltid. skulle dessutom inte kunna kombinera deltidsstudier medan jag jobbar, eftersom kursen jag kollat på är på dagtid.
usch!
har därför gett upp det nu.
har sökt lite jobb idag, men allt känns så jobbigt.
de måste fatta att om jag inte hittar ett jobb som skulle passa att kombinera med då måste jag ta ett annat jobb som jag förhoppningsvis ska få.
jag förstår att de inte vill byta ut mig när elever, föräldrar och alla där är nöjda, men jag kan inte tjäna så här lite.
även om jag bor hemma och inte betalar nåt ( kanske nån mat någon gång ibland) så vill jag kunna känna att jag inte ska behöva leva fattigt hela tiden och inte kunna göra nåt.
jag ska visserligen snåla lite i vår också för att kunna resa till spanien och sedan till hösten när jag ska börja plugga men känna att man i alla fall kan unna sig nåt någon gång.
vi får se hur det går, spännande att se hur mycket de skulle kunna erbjuda mig i lön. men kan ju inte räkna med några supersummor.


RSS 2.0