Valborgsmässoafton

Valborgsmässoafton. För några år sedan var det en dag man verkligen såg fram emot. När man var liten tyckte man det var kul att leka vid majbrasan och gå och peta i den och försöka hålla elden vid liv. Ganska läskigt när man tänker på det att alla barnen var så fascinerade av att leka med elden..
Efteråt luktade man alltid gammal grillkorv.
De senare åren var det intressant för då ville man ut och supa sig full med alla andra Åkersbergas fjortisar..
Minns såväl i nian när jag snodde nåt ur mammas och pappas barskåp och blandade någon fantastisk häxa..
Emma och jag var ganska fulla den kvällen.
Förra året bodde jag i Spanien och då blev det inget firande och året innan dess var vi några styckna hemma hos Toan och bara hängde och hade det trevligt.
Att gå ut och supa vid en majbrasa är det bara de stackars ungdomar som inte har någon annanstans att ta vägen som gör.. Men det är inte så lätt och själv gjorde man samma sak på sin tid.
Nu menar jag inte att jag är så otroligt vuxen nu, för det är jag verkligen inte men i alla fall för gammal att supa mig full ute på byn någonstans.

Ikväll kommer det bli en god och trevlig middag hemma ( hoppas jag) och sedan ska Emma och jag ut någonstans.
Antingen möter vi upp med Annelie och hennes kompisar inne i stan ( om hon skulle ut)
eller kanske med Sanna som nog skulle ut ikväll. 
Så det bär in mot hufvudstaden ikväll.
Men kommer hinna se områdets fina majbrasa när jag springer till bussen i alla fall. Så man kanske får lite rätt känsla trots allt.

Sol, käraste sol du är ändå min bästa vän





Sol, sol, sol! Det här har varit en sådan underbar helg.
Gud vad varmt och skönt det har varit. Och jag har återigen börjat märka av min brunorexi :P
Har suttit och pressat nästan hela helgen och nu är jag faktiskt brunare än jag trodde att jag skulle bli :)
Nu är det bara att kämpa vidare för att iaf vara lite brun när Jess kommer hem...

Knäckebrödsdansen ;)



Haha var bara tvungen att lägga upp det här för det är ju så jäkla skönt! ;)

Skolarbete

Mycket händer på min skola dessa dagar. Igår var det tydligen en catfight mellan en tjej på söra och en tjej från tråsätra. De hade bråkat över nån kille ( varför blir man inte förvånad) En annan kille som jag förövrigt hade idag hade hamnat i slagsmål igår med nån från berga. Även idag var det oroligt när jag var där och vickade.
Som tur är så är mina elever inga bråkstakar ( vad jag vet) Igår skötte sig alla bättre än nånsin och jag var så nöjd när jag gick därifrån :)
De närmsta veckorna kommer jag att ha fullt upp med allt som kommer nu på sluttampen. Känner mig lite stressad med alla dessa nationella prov. Undrar hur jag ska hinna rätta allt och sedan sätta betygen.
Även om jag bara jobbar halvtid så är det mycket. Det blir mycket prov att skirva och rätta. Och jag måste planera och förbereda alla lektioner vilket också tar sin tid. Så jag känner att jag iaf har nåt att göra på dagarna och inte bara går hemma, vilket känns bra.


En spanjor på halsen

Träffade en spanjor igår. jag träffade honom första gången på en hemmafest för 2 veckor sedan och nu skulle vi igår ses och ta en fika i centrum. Jag är verkligen inte ett dugg intresserad av honom ville bara träffas och snacka lite ( vill ju träna min spanska :P) men tyvärrr verkar det som han vill något mer, Suck..
Vi hamnade hur som helst på hans jobb till sist. Han jobbar nere på Heavenink eller vad tatueringsstället heter nu igen. Han var tvungen att jobba så vi fick ta fikan där och jag fick titta när han tatuerade in ett par änglavingar på en tjej nyss fyllda arton. Det var kul och trevligt och vi snackade en hel del medan han tatuerade henne.
Men när vi skulle säga hejdå pussade han mig först på kinderna ( normalt såklart)  men det verkade som om han väntade på något mer efter det, och bara stod där och kollade på mig HJÄLP! Hallå, vad händer? Jag fattade ingenting. Vaddå var det en date? Jag hade tydligen missuppfattat det helt.
Han ville ses snarast möjligt, men jag tror jag ska försöka ligga lite lågt. Dum som jag var sa jag att vi nog skulle kunna ses på onsdag, Hoppsan!

Ps. Fick ett sms igår kväll där han skrev att han hoppades att få träffa mig igen osv.. Ds.

Årets sommarplåga?



Hörde den här "fantastiska" låten igår på "Vakna med the voice" på kanal 5. De förutsåg att detta skulle bli årets sommarplåga, vilket säkert skulle kunna stämma eller vad tror ni?? Tänk på alla andra sk "fantastiska låtar" som har varit sommadängor innan..

Årets första vitsippa :)






Såg årets första Vitsippa igår när jag cyklade till jobbet :) Vad glad man kan bli över en sån liten sak. Samma sak förra veckan när jag åkte förbi ekbacken med bussen. Hela skogen var täckt av blåsippor. Det behövs inte så mycket för att få en att le..


Prov efter prov

När man precis averkat tre prov måste man sätta sig och skriva omprov till dessa prov också, suck.. Inte nog med det så måste jag förbereda inför de nationella proven nu också. Som tur är, är det inte jag som skriver de men det kommer bli nog med arbete att sitta och rätta alla prov. Särskilt svårt med uppsatsen och den muntliga delen :S
Så gårdagen satt jag och skrev omprov och läste igenom alla buntar med häften som jag fått skickat till mig till de nationella proven. Jättemycket att hålla koll på som lärare. Nu är det bara att förbereda mina nior inför detta, känns som det kommer bli tufft.
Hann också med att slinga/färga mitt hår. Något som verkligen kunde behövas med tanke på utväxten och den grå daskiga ton det hade blivit. Jo tack nu skulle man varit en España därnere var mitt hår alltid superblont utan att göra ett endaste dugg :)
By the way någon som har något bra förslag på GRATIS nöjen??
Borde inte lägga ut en krona mer denna månad egentligen, såklart omöjligt men ska dra ner på utgifterna i alla fall.

Fea, pero te quiero



Linda nåt du måste lyssna på om du inte hört den förut ;)

Madre mia que vacaciones he tenido :)

Jag vet att jag lovade ett inlägg igår men var så himla trött och bakis (fortfarande) så att jag inte ens orkade mig till att blogga.
Blev en hel del som sagt i helgen och egentligen hela veckan.
måndagen var mamma jag och amanda inne i stan på söder (kungsholmen) och vandrade runt i det underbara vädret och tog en fika i solen :)
Tisdagen hjälpte jag till med att kratta hela tomten och städa huset.
onsdagen åkte jag ner till skolan och rättade prov och gjorde lite planeringar. styrde sedan in mot stan och hookade upp med min kompis malin o hennes vän petra. det blev en fika på waynes o sedan blev det söderhof, vi hade velat se fotboll men det var så mycket folk så vi kunde inte se mycket av teven vid vårat bord, fick bli snack och några glas. Drog efter det hem till ett ragg sedan några veckor tidigare, så kom inte hem den natten.
 På Skärtorsdagen var jag tvungen att inhandla en del saker inför helgen och jobba hemifrån.

Påskhelgen 
På långfredagen hann jag med en hel del,stor städning av mitt rum o badrummet. en promenad. Innan vi skulle bort till mormor o morfar klockan 14.00. Mycket god mat ( lax o bulgursallad :) ) plus en del dricka.
Efter det hem snabbt för att byta om o göra mig iordning. sedan mot sumpan. Emma hakade också. Vi skulle hem  till jasmine och träffa spanjorer från alicante och göteborgare ( alla från alicante) Super kul att träffa alla igen! :D  
Dessutom vattenpipa och efterlängtad ron y cola :)
Utgång till Greta garbo i sumpan blev kvällens avslut.

Påskafton: Upp igen vid halv 10 trots att jag inte kom hem i säng förrän efter 5.
Hämtade upp carro inne på centralstation från hennes tåg från götet.
Jag visade henne runt lite i stan, gamla stan claro!
 Blev bara att skynda oss hem till sist efter jag virrat bort mig lite inne stan. vi hann bara hem o byta om för att sedan än en gång åka till sumpan. vi skulle ätit hemma ( räkor, kräftstjärtar o pasta) men i o med att vi bara hade 1h  hemma blev det istället Icas bulgursallad m. kyclking på tåget in :P
Hos jasmine blev det mycket snack och för andra dagen i rad tränade vi spanska uttal med killarna. Jag vill ju lära mig läspa, men insåg att jag kanske borde lära mig uttala saker rätt inom svenskan först. Har alltid haft problem med tje-ljudet o måste kanske lära mig det tillräclkigt bra innan. Men det gick bättre än det brukar iaf.
Fick dricka Don Simon SANGRIA al final, snacka om nostalgi :D
ville bara ha mer..

In mot stan och vi hamnade till sist på Spy Bar tro det eller ej?!
Men det var mycket bättre än alla andra ställen på Stureplan, inte alls lika dryga människor.
 
Påskdagen:
Upp tidigt igen efter bara några få timmars sömn. Denna dag var det eckerölinjen som gällde. Först en nästan 2 h lång bussresa till Grisslehamn.

På båten blev det tax free shopping, killarna insisterade att bjuda oss på en drink o man kunde inte annat än att tacka ja. Trots att jag inte skulle dricka. Efter bara halva min drink började man känna sig påverkad, det gick direkt upp i skallen.

Eftersom alla var bakis så var det ingen höjdare när båten började gunga ganska rejält. Tyvärr njöt man inte så mycket man velat av buffen.. 
Men vi hade mycket trevligt, köpte med mig hem en flaska koskenkorva cranberry för bara 90 kr. Så nu har jag cosmopolitan på flaska casi...
Lite av allsång på bussen hem, spanska sånger såklart. vilket fick fyllorna på bussen att dra igång ( Hjälp) o vilja vara med. Kanske inte vad vi hade planerat.
Hemma igen efter tio, kollade carro o jag på robinson på datorn o sedan bums i säng.

Igår fick vi somna lite längre iaf och mamma o jag skjutsade carro in till hennes tåg vid 12. Väl hemma orkade jag inte mycket. Lyckades iaf jobba lite men inte tillräckligt och var därför tvungen att gå upp tidigare imorse. Blev mest ätande av allt mitt påskgodis o filmtittande.


          


Fullt upp

Ursäktar en än gång för att uppdatera så dåligt. Just nu gör jag mig iordning för en färd med eckerölinjen med spanjorerna, göteborgarna och vi sthlmare.. Ska bli mycket trevligt.
har haft en fullspäckad vecka, med lite allt möjligt. Igår drog vi till Spy bar haha. får berätta mer sen.
har lite ont om tid men imorgon kommer ett längre inlägg när jag har min första i stort sett lediga dag :P

RSS 2.0