Emma= största trafikfaran ni kan stöta på

Nu har jag för första gången övningskört. Sent, jag vet med tanke på att jag fyller 21 om en dryg vecka. Men bättre sent än aldrig heter det väl. Särskilt var det på tiden eftersom Linda tog sitt körkort imorse. Hon har ju haft sånt himla flyt, började övningsköra i början av december och har bara tagit en körlektion fram tills hennes uppkörning idag. sånt flyt kommer defenetivt inte jag ha! Jag kommer behöva betala en massa körlektioner innan jag kan köra upp :S

Mamma och jag körde runt vid solskiftesskolan. Jag som hade trott att det skulle bli skitsvårt hade rätt. Så jäkla mycket att tänka på och helt plötsligt när jag ändå tycker det går ganska bra lyckas jag sätta igång vindrutetorkarna så att jag inte ser nånting och därför kör upp på en trottoarkant. HJÄLP!!
Visste inte om jag skulle börja skratta eller gråta, det blev till att skratta och jag kände att jag inte kunde göra det så seriöst efter den lilla incidenten.
Usch, det kommer ta sjukt lång tid innan jag inte är en fara för alla andra trafikanter. Idag kände jag att vad som helst kunde ha hänt. Blir mörkrädd bara jag tänker på det, men hoppas det ska kännas lite bättre efter nästa gång :P


Jäkla skitmobil

Min mobil har spårat helt och jag är i akut behov av en ny. Mitten knappen på min "gamla" sony ericsson går inte att styra neråt alls längre. Måste styra den uppåt istället för att komma dit jag vill eller möjligtvis åt sidan. Visst det funkar väl men när man inte ens kan läsa sms som är längre än 3 rader är det ganska illa.

Tur att en födelsedag är inom en snar framtid så man kan önska sig lite bidrag till en ny.
Så ska börja kolla vad det finns för intressanta mobiler som man skulle kuna tänka sig att införskaffa. Jag är ju verkligen inte intresserad av tekniska prylar så det behöver verkligen inte bli den splitternyaste, men ska unna mig någon nyare såklart!
 Hittade den här o något sånt här känner jag skulle passa mig, Rosa o Fin

 sony ericsson w580 

Så skicka helst inte sms som är längre än 3 rader, skicka hellre 2 sms istället, hehe nej jag skämta bara!
Men kan inte lova att jag kommer kunna läsa hela sms:et, jag lär iaf få minst ett utbrott innan jag till sist läst hela sms.et.

Borde sova, men är inte trött

Sitter här och lyssnar på beyonce:s halo och kollar igenom en massa gamla bilder. Borde egentligen gå och lägga mig men är inte trött och känner mig egentligen bara väldigt rastlös. insåg att om man ändå är uppe bör man kanske titta på Oscars galan , men det struntar jag i.
En annan anledning att gå och lägga sig vore ifall att jag skulle behöva hoppa in och vicka imorgon på fritids, men antar att jag kommer få reda på det dagen innan. Ifall någon skulle vilja ta ledigt.
Min helg har varit bra. Promenader i det fina vädret (förutom idag) en fika hos Emma och middag hos Henke igår. Jättetrevligt och mysigt i hans jättefina lägenhet. Supergod mat och ett gott rosevin bjöd han på :)

Försöker planera de närmsta dagarna ifall att jag inte skulle få jobba. Kan ju iaf rätta proven som måste rättas till på måndag :S

Anledningen till att jag blev så nostalgisk och började titta igenom foton var egentligen när jag bla. hittade den här bilden på facebook.
    Min tofs sitter på Rubens högra arm!
Fånigt jag vet, ( intresse klubben noterar) men jag blev glad och det fick mig att tänka tillbaks, som vanligt.

Tänkte nog göra ett försök att komma i säng nu ändå, kommer antagligen ändå inte kunna sova så länge imorgon bitti.
Buenas noches!

Första dagen på sportlovet? hoppas inte

Har kommit av mig i skrivandet den här veckan. Men har inte haft så mycket intressant att dela med mig.
Idag har jag städat mitt rum, något som kan börja bli en bra vana på fredagrna. Vädret har varit toppenskönt, så soligt.
Tog en joggingrunda i det underbara vädret. Är verkligen inget fan av att gå ut och springa, har i såna fall helst någon att springa med. I Alicante hade jag Luisa att gå ut och jogga med, då blev det en trevlig sysselsättning, men ensam är det inte så kul. Men har börjat vänja mig vid att bara ha min musik som sällskap. 
Så tack vare det fina vädret var det faktiskt riktigt skönt att komma ut och röra på sig.
Hämtade mitt nya leg i centrum och fixade ett nytt sparkonto.

Idag var min första dag på det sk sportlovet som jag hoppas att jag inte ska ha. hoppas på att kunna få vicka på söras fritids i alla fall några dagar nästa vecka. Annars kommer det bli så himla segt. Så det är bara att höra av er om ni inte har något för er. Annars hör jag av mig till er i vilket fall som helst :P

Ikväll blir det en lugn hemma kväll, för att spara in lite pengar. En god middag, kycklingklubbor (min favorit som liten) sås, potatisklyftor och sallad. vi har dessutom ost, kex o vindruvor :) Sedan antar jag att det blir let´s dance där följt av " när lammen tystnar" som jag precis såg i tv-tidningen att trean ska visa. Till det OLW:s goda nöt och bär mix, plus lite annat naturgodis mmm.. 
Så det kanske inte blir så tokigt trots allt.
Imorgon middag hemma hos Henke på kungsholmen så det ser jag fram emot :) spännande att se hans skills i köket.

Familjen annorlunda

Ikväll blir det familjen annorlunda på teven kl. 20.00 på fyran.
Alltid lika spännande och intressant att se hur dessa föräldrar står ut med alla jäkla ungar. En familj har tio stycken?!
Man får följa tre familjer. I ena familjen är de åtta, den andra fem och tio i den tredje som sagt. Man får följa med och se hur en vanlig dag ser ut i deras familjer.
Mycket jobb med att hålla reda på alla och att få de nöjda och glada.

Förstår inte hur man kan vilja skaffa så många. För min del är två, tre stycken alldeles lagom.
Och det lär inte ske i den närmsta framtiden heller. Räcker idag med alla ungar på jobbet. 
Man vill ju inte gärna behöva vara hemmafru för att hinna med att ta hand om alla barnen och allt annat som sedan ska göras i hemmet.
Nej, usch. Aldrig kunna åka på semester med familjen. Att ha problem bara att göra utflykter till platser som simhallen.
Vill inte ens tänka tanken på att gå och handla med familjen. Är nervös bara jag inför att gå och handla med en skrikande unge tänk er då att ha tre skrikande ungar på armen samtidigt som man måste springa och jaga de andra. Rena mardrömsscenariot!
Men det kanske bara är jag?!


Ingen romantik, men vad gjorde det?!

Alla hjärtans dag var en mycket bra dag trots bristen på romantik, men som van singeltjej så spelade det inte mig nån större roll. Fick fina trosor, strumpor och gelehjärtan av mamma istället.
Åkte in med Emma till täby för att fönstershoppa ( fick inte köpa en enda sak) och för att ta en fika.
Emma verkade fått nåt för färgen beige eftersom hon köpte en beige kjol, rouge och läppstift.
Vi fikade på Jessicas gamla praoställe.
Vi hade sån tur att vi kunde åka in dit med min käre mor och far och även åka hem med dem i bilen.

På kvällen styrde jag in mot stan, rättare sagt medborgarplatsen där jag skulle gå ut och ta ett glas med Jasmine och Jessica.
Vi hamnade på söderhof, mycket bra ställe. Billigt och trevligt. Annat stuk på det här haket än Nivå 22 :P
Blev som vanligt mycket Spanien snack, men jag klagar inte.
Åkte hem med sista tåget och kom i säng vid halv tre skulle jag tro.

Igår åkte familjen in till kungsholmen till min farbror som fyllde år.
Goda crepes liknande saker med röror och småplock bjöds det på plus två nästan farligt goda efterrätter. En halloncheesecake och nån citronmaräng paj. Sjukt goda :)
Trevligt i övrigt, alltid kul att träffa ens livliga kusin på fem år som vill att man ska springa runt och leta efter henne.

Trött och sliten när vi kom hem vid halv åtta efter helgens hålligång och jag gled ner i min säng framför tv:n och blev kvar där tills läggdags. 


Tessans 20 års- firande

I fredags kväll var jag hemma hos Tessan och firade henne eftersom hon hade fyllt 20 år. Även hon nu så pass "gammal" att hon kan handla på systemet.

Kvällen bjöd på Thailänsk mat, eftersom hon just hade varit där. På Koh chang rättare sagt, precis på samma strand där jag var för fem år sedan :)
Mycket god mat blev det, drickan flödade och det blev lekar och visning av bilderna från thailand.
Vi drog vidare till sports bar, min första gång. faktiskt den första gången jag gick ut i åkersberga, det har inte varit nåt som lockat mig direkt tidigare.
Men det var trevligt, man kände igen alla på stället och jag  hängde en del med Jamie, ( syrrans gamla kompis) Robin Hasselström och sedan dök även Stefan Wellin upp och började råstöta på mig.
Vi spelade biljard, gick åt helvete som vanligt för min del och släppte loss på dansgolvet.
Hann även byta några ord med Hoggen som inte han var sämre än Stefan och var tvungen att lägga in en stöt.
Nästan så man skulle passat på och frågat om halsbandet haha :P
Men det kan väl vara kul att se en massa välbekanta ansikten sedan gymnasiet nån gång ibland. Man ser ju aldirg några längre, känns lite som man är den enda kvar i den här hålan.
Upptäckte med skräck att jag måste gett mitt nummer till stefan eftersom han ringde upp mig när jag var på busshållplatsen och skulle ta bussen hem. Förstår inte hur jag tänkte ( inte tänkte) när jag gav honom mitt nummer.
Mycket dumt gör man på fyllan.
Somnade som ett barn i min säng vid halv fem tiden.

Caipirinha

Måste bara berätta om det här för jag (alla) blev så himla paffa när pappa kom hem igår och hade köpt en flaska vit rom och allt man behövde för att göra en caipirinha +  en massa annan alkohol.
Sedan när brukar vi blanda och dricka drinkar här hemma?
Jag klagar inte men det är ju nästan så man undrar om han har kommit in i nån ålderskris. Nja, okej kanske lite överdrivet men jag kunde bara inte förstå vad som flög i honom :P

Dessvärre kommer jag ju vara borta nästan hela helgen men imorgon ska jag nog hinna med en caipirinha :)
Det är ju bara så gott!




Recept Caipirinha

4 cl cachaça
1 lime i bitar
1 msk rörsocker
Muddla lime och rörsocker med en muddlare i ett whiskeyglas, slå på cachaça och fyll upp hela glaset med krossad is


Eller så gör man som vi och köper en färdig mix, tex. santa marias tex mex:

Caipirinha

3-4 glas

3 dl vatten
1 påse Santa Maria Tex Mex Red Fusion Caipirinha Drink Mix
1,5-2 dl sockerrörssprit (pitu, cachaca), vodka eller rom
1 st lime för garnering

En kväll att minnas

Igår fyllde Tessan 20 år så ikväll ska hon fira det med en middag hemma hos henne ( thailänskt) och utgång lite senare.
Ska bli väldigt kul att träffa henne igen längre än en snabbfika.

Kommer aldrig glömma när vi gjorde oss iordning och förkrökade hemma hos henne inför Nv:s skiva.
Linda och jag som inte åt nåt på hela den dagen förutom ett äpple, snacka om att man snabbt blev full. Det jag drack hemma hos henne höll hela kvällen lång.
Den kvällen var första gången sedan sexan som jag rökte dessutom, hade ju inget "val" när jag var utklädd till Sandy i Grease. Ja alltid måste man komma med en ursäkt.
En väldigt lyckad kväll.
Vi får se hur det blir ikväll, har ingen aning om vem som kommer, men kul med överraskningar :P


De lever i sin egna lilla värld

Igår kom min syrra hem efter ha varit i Tanzania i 2 veckor med globalprojektet.
En skolresa alltså vilket innebar att de åkte runt till barnhem, skolor osv för att se hur de lever.

De hade fått träffa ungdomar i våran ålder som ändå bodde på en ganska fin internatskola och man kunde tycka att de kanske skulle ha lite koll på omvärlden, men så var inte fallet.
 De levde i sin egna lilla bubbla och trodde att vi också levde i stammar och levde på samma sätt som de gör. De visste inte vad kärlek var eftersom de blir bortgifta och inte gifter sig för kärlekens skull. och kunde såklart inte förstå att det vanligaste sättet att livnära sig på inte är jordbruket. utan att det istället bara är en 2% som lever på jordbruket.
Jämnställt var det sista det var. De enda som sade något under den dryga halvtimmen var killarna, inte ens när de hade ställt frågor till tjejerna hade de öppnat munnen. killarna putade lite på dem och garvade och svarade åt dem istället. Flickorna blir bortgifta, könsstympade, många får inte gå i skolan och de får inte säga vad de tycker.
Sånt som festa fanns såklart inte och tanzanianerna tappade hakan när "bara" 4000 av våran befolkning var smittade av  HIV, vilket var riktigt hemskt.
Något annat rörande var när min syster tog fram sin kamera, då en av killarna frågade om han kunde få titta på den och om hon kunde visa hur man använde den eftersom han aldrig hade sett en kamera förut.
Det är svårt att sätta sig in hur de tänker och lever, nästan omöjligt. Det är svårt att förstå att man kan vara så isolerad från omvärlden. Att inte veta nånting annat än det man har runt omkring sig. 
De lever i sin egna lilla värld, minst sagt.


7 pounds = mycket trevlig kväll.

Såg filmen 7 pounds igår och det är en film jag verkligen kan rekommendera alla att gå och se. Den var jättebra, fick en att tänka till efteråt. Men samtidigt var den väldigt hemsk. Jag hade väldiga problem med att inte börja stortjuta.
Will Smith var jättebra i rollen och bevisade än en gång vilken bra skådespelare han är.
Så gå och se 7 pounds, men ta med er näsduken eller servetter för ni kommer inte lämna biografen utan att fälla en tår.
Kvällen i övrigt var super trevlig, hade ju ett så trevligt sällskap.
En mysig fika på kungsgatan innan bion, det enda att klaga på var de sjukt torra mazarinerna de sålde.
Nästa gång ser det ut att bli en middag hemma i hans nya lya på kungsholmen.


Lya på ramblan eller vid mercado central?

Alicante är det som gäller i sommar som sagt. Antagligen åker jag ner den 19 eller 22 juni och kommer hem lagom till universitet, om jag kommer in dvs.
Så en till hel sommar därnere, bästa tiden lätt att vara därnere. Det finns alltid nåt som händer! :D
Längtar varje dag och kan knappt vänta till att få komma ner till solen, värmen och människorna.

Pratade med en italienks kompis och det verkar som om vi ska kunna bo i ett hus på La Ramblan eller vid Mercado central! när jag säger vi menar jag sanna, jessica och chris italienaren som fixat lägenheten tydligen. aschysst! om vi bor på ramblan bor vi nästan så centralt som det kan bli. sjukt nära till alla barer, till stranden och till alla affärer. så det verkar kunna bli en toppensommar.
Nu gäller det bara att prata med sanna och jessica om vad de vill.
jobbsökandet är egentligen det stora problemet, som jag inte riktigt vet hur jag ska lösa härifrån sverige. har som sagt försökt leta lite, men får nog vänta till lite närmare sommaren.
kommer bara ha en 1000 lapp att leva på varje månad som det ser ut nu om jag ska lägga undan.
alltså en 250 kr i veckan. hoppas att det ska funka, kommer verkligen få ha stenkoll på vad jag köper.

Ikväll ska jag på bio med henke jonatans kompis, vi ska se 7 pounds. det ska väl bli kul men det enda dumma är att vi måste hämta ut biljetterna 1 h innan och som det verkar kommer han inte hinna dit med sina biocheckar som han hade för oss två så det kommer försvinna en hundring redan ikväll :S

Planerna för helgen vet jag inte än, vet bara att jag inte vill sitta hemma på alla hjärtans dag.
ska försöka se om jag kan träffa, jasmine, sanna och jessica. annars skulle jag gärna träffa tessan som jag bara träffat som hastigast sedan i juni.

Rut mfl till Sthlm?

När jag var i Göteborg för 2 veckor sen upptäckte jag en butik med jättefina kläder. den heter rut mfl. de hade deras eget märke som heter precis som butiken sedan en massa andra märken plus att de sålde lite inredningssaker och andra roliga prylar.
deras egna märke var såklart lite billigare än vissa andra av deras märken.
Så hade nu tänkt att leta upp det närmsa rut mfl här hemma men tydligen har inte den butikskedjan kommit till huvudstaden ännu.
blev riktigt besviken, tyckte verkligen om deras kläder. I göteborg fanns det flera stycken butiker men här finns inte en enda. När ska rut mfl komma till Sthlm egentligen?
Det kommer tydligen från göteborg, men vissa andra städer har haft turen att även få dessa butiker: Uppsala, Östersund och Umeå.
Så närmsta butik skulle alltså vara i Uppsala för min del.
tror jag ska skriva till dem och fråga när de hade tänkt sig att öppna en butik här i Sthlm.
  Här är den butiken i Göteborg, Nordstan som jag besökte.
http://www.rutmfl.se/

Melodifestivalen var ett skämt

Jag har visserligen aldrig varit nåt melodifestivalen fan. Somnade t.o.m en gång hemma hos fille på ljusterö när vi tittade på en av kvalomgångarna och det har man ju fått höra x antal ggr efteråt. snacka om att fille och ondskan var upprörda såna schlagernördar som de är.  
fan men seriöst melodifestivalen igår var faktiskt ett skämt. Ett rent fiasko! Emma och jag fattade inte var det var som hände.
Tur att alcazar gick vidare iaf. Jag var säker på att marie sernholt skulle gå vidare men antagligen för att hon var sist ut så hann inte folk rösta på henne. synd, jag tyckte hennes låt var bra. bra mycket bättre än "snälla snälla" med caroline af ugglas. det var nog bland det värsta jag sett. förstår inte alls hur folk tänkte när de röstade igår.
maries låt har så mycket större chans än t.ex. scotts låt som gick vidare till andra chansen.
sedan det här jäkla nya röstningssystemet, vafan var det?!
En halvtimme med bara omröstning efter omröstning.
Nej, melodifestivalen kommer suga i år om de inte ändrar tillbaks till det gamla systemet!
Så jess oroa dig inte du missar ingenting! ;)



Idag har jag lyckats med att städa badrummet och dammsuga och torka golvet i mitt rum.

Top Model canada cycle 11 har trean visat hela eftermiddagen så har haft det påslaget medan jag oxå kollat lite flygpriser ner till alicante i juni.

Tror jag gått och blivit lite av ett Top Model fan, tittar på alla Top Model program som visas. Följer det varje dag, även om det är repriser.
men det är ju en riktigt bra serie och jag bara älskar Mr. J. Manuel och miss Alexander  J. de är ju bara för sköna!
Även i detta ögonblick är det top model som gäller på tv:n och även om jag såg det i onsdags så har jag inget emot att se det..

Ni missar väl inte vem som blir Americast next Top Model cycle 11?


På väg tillbaka..

Äntligen känns det som jag är på väg tillbaka från att vara sjuk. Idag är den första dagen som jag börjat känna mig piggare och troligen kommer att ha lite energi. Men ska ta det lugnt, har inte kommit längre än från sängen till datorn så svårt att säga hur man känner sig när man kommer ut i "verkligheten". Men hoppas vara helt återställd snart, så jäkla segt har det varit att bara orkat ligga och vila.
var hos doktorn igår och tog prover men som tur var skulle jag tillfriskna av mig själv, har antagligen haft nåt virus eller influensan. han trodde jag skulle känna mig trött några dagar till men skulle vara bra efter helgen :D

Så i helgen blir det defenitivt ingen utgång, hemmakvällar är det som gäller.
Insåg att jag varit ute varenda helg den senaste tiden, så kanske bra för min plånbok och lever att stanna hemma en helg.
När jag tänker på hur mycket jag spenderat sedan jul får jag en klump i halsen, mår verkligen dåligt. vill inte se hur mycket jag egentligen gjort av med.
nej nu är det andra bullar som gäller, ska skriva ner en budget för månaderna innan jag åker ner till alicante.
jag ska kunna spara ihop mycket pengar med tanke på att jag inte betalar nåt hemma. ska snåla som fan. det är värt det i slutändan!
det enda sura är att allt man gör kostar pengar, iaf om man vill ha ett socialt liv vilket jag vill..
Klarar inte av att vara hemma mer än nödvändigt. Igår grälade jag och mamma som vanligt, eller det var snarare hon som var och hackade på mig som vanligt vilket utlöste att jag var tvungen att fly huset till sist.
Mamma och jag hade pratat om att åka in till stan i helgen men det kan hon glömma nu efter gårdagen. har ingen större lust att spendera mer tid än nödvändigt med henne.

Nu blir det en dusch och sedan ska jag dra mig iväg till jobbet för att ha 2 lektioner.
hoppas jag ska klara av det idag.

Orkar inte vara sjuk längre..

Fan vad det är segt att vara sjuk. Ena stunden värkar örat och halsen så mycket att man kan spricka sedan kan det gå över helt och man känner ingenting. nu är rädd att jag kanske håller på och få ögoninflammation dessutom. mitt ena öga har börjat svullna upp lite och det känns obehagligt. hoppas det verkligen inte är nåt! 

har haft en lektion idag, mer orkade jag inte. åttorna har prov på torsdag och vi har en massa att gå igenom innan så kommer vara tvungen att gå på deras lektion imorgon bitti också. som tur är så håller de inte låda i alla fall så jag slipper stå och skrika. 
ska försöka hitta på nåt att roa mig med men vet inte vad, har inte särskilt mycket ork dessvärre. men börjar tyvärr få sitt- och liggkramp vid det här laget. tog en promenad hem från söra idag, något jag kanske inte borde gjort. sjukt jobbigt, fick verkligen anstränga mig för att orka gå den sista biten och inte lägga mig ner och vila i en snödriva.
 fick hem en ny avista katalog idag, så ska nog titta lite på kursdatum. tänkte nog plugga i nån vecka iaf när jag kommer ner till alicante i sommar, måste ju fräscha upp min spanska lite innan man börjar jobba.

min syster sade idag att hon kanske skulle åka ner med sin kompis någonstans utanför alicante och bo i hennes mormors hus i sommar, ensamma?!
ha, det kommer amanda aldrig få göra. något jag aldrig skulle tillåta henne att göra heller. i såna fall måste ju jag leka polis därnere 24-7 så inget händer dem :S jag menar man vet ju hur det är därnere, det vet jag verkligen!


RSS 2.0